Het derde model van Volvo's zustermerk Lynk & Co is een sedan. De 03 wordt over een maand aan het publiek getoond op de Chengdu-autoshow. Het deelt techniek met de toekomstige Volvo S40.

Lynk & Co kondigt een première aan voor de Chengdu-autoshow, die over een maand start. Het derde model van Volvo's zustermerk draagt de eenvoudige naam Lynk & Co 03 en is een traditionele sedan, bedoeld voor een jong publiek. 

Net als de SUV 01 staat de 03 op het CMA-platform voor compacte modellen, dezelfde basis als gebruikt wordt voor het Volvo-model XC40. Deze zal ook worden toegepast bij de toekomstige Volvo-sedan S40. De Lynk & Co 03 kan worden onderscheiden door het merkspecifieke 'gezicht'.

De sedan is 4,64 meter lang, de breedte bedraagt 1,84 meter en de hoogte 1,46 meter. De wielbasis meet 2,73 meter. De bodytaille ligt hoog, de raampjes zijn daardoor niet al te groot. Al met al is het een keurige zakenauto. 

Het Chinese merk legt de driecilinder 1,5 liter benzineturbomotor onder de motorkap. Het blokje levert maximaal 156 pk vermogen. Op termijn wordt deze krachtbron ook verkrijgbaar in combinatie met een elektromotor, als plug-in hybride. 

Als eerste zal de Lynk & Co 03 in China leverbaar zijn. Vanaf 2020 wordt het merk in Europa verwacht, dat wil zeggen dat het model hier dan online zal worden aangeboden.