Er arriveren weer nieuwe modellen in de showrooms, we hebben daarvan de prijzen. We informeren je verder over de BMW-terugroepactie en over de installatie en het gebruik van Android Auto. Ook interessant zijn onze autotests en het actievoordeel.

Op de Chengdu-autoshow volgende maand toont Volvo's zustermerk Lynk & Co het derde model, een sedan. Deze 03 deelt techniek met de toekomstige Volvo S40. De elektrische bedrijfsauto StreetScooter komt naar Nederland. Ontwikkeld door en voor Deutsche Post, kan deze nu ook door andere bedrijven worden besteld.

Reviews

Nee, 't is geen Duitser of Italiaan zoals sommige voorbijgangers denken, maar Kia's paradepaardje Stinger GT. Tijdens de rijtest merken we dat het Koreaanse merk een mooie prestatie heeft geleverd. Wat al een tijdje in de prijslijst staat, maar nu pas echt beschikbaar is: de nieuwe benzinemotor van Renault. Wij proberen de 1.3 TCe met 140 pk uit in de Grand Scénic, die daarmee soepeler en merkbaar zuiniger blijkt te rijden. 

Prijs- en showroomnieuws

De vernieuwde Skoda Fabia heeft een vanafprijs van 14.990 euro. Daarmee is de compacte auto iets goedkoper dan voorheen. Voor het eerst biedt Honda de Civic hatchback en sedan in dieseluitvoering mét automaat. Je rijdt de vijfdeurs 1.6 i-DTEC vanaf 36.890 euro. Ook zijn prijzen bekend van de BMW 8 Serie Coupé en de Mercedes-AMG GT vierdeurscoupé. 

Android Auto: how to-guide

De app Android Auto, om je smartphone te verbinden en uit te wisselen met het infotainmentsysteem in de auto, is in Nederland officieel nog niet beschikbaar. Toch kun je de app installeren en gebruiken, wij vertellen je hoe dat werkt. 

Het Grande nieuws is de 1,3-liter turbomotor met in dit geval 140 pk.

Terugroepactie BMW

In Nederland worden 6.764 BMW-modellen ter controle teruggeroepen, vanwege mogelijk brandgevaar. Lees hieronder om welke exemplaren het gaat en waarom een (kosteloos) bezoekje aan de dealer belangrijk is.

Actievoordeel

Steeds meer merken bieden voordelig nieuwe voorraadmodellen aan, waaronder auto's met lage BPM (aanschafbelasting). Wil je daar nog van profiteren voordat de BPM wordt aangepast, bekijk dan de WLTP-voorraadacties. Ook valt veel (private) lease- en accessoirevoordeel te behalen, evenals diverse soorten korting. Bezoek onze actierubriek voor een overzicht.