BMW legt de laatste hand aan de nieuwe generatie 3 Serie. Op de Nürburgring worden de finaletests uitgevoerd om besturing, wielophanging, schokdempers en remmen te finetunen.

BMW voert op dit moment de laatste tests uit met de nieuwe 3 Serie. Het merk geeft beelden vrij van een gecamoufleerd exemplaar dat over de Duitse Nürburgring rijdt. Het circuit wordt gebruikt om met name de vernieuwde wielophanging, schokdempers, besturing en remmen fijn te slijpen. Het merk belooft dat de nieuwe 3 Serie nóg meer dan voorheen zowel sportiviteit als comfort biedt.

Het zwaartepunt van het nieuwe model ligt 1 centimeter lager dan dat van de huidige 3 Serie. Ook is de auto tot 55 kilo lichter en is dat gewicht gelijk over beide assen verdeeld. Samen met de toegenomen stijfheid moeten de verbeteringen bijdragen aan hoogwaardigere rij-eigenschappen. Uiteraard kunnen sportieve bestuurders ook weer kiezen voor een M Sport-onderstel, met 20 procent stuggere veren en 10 mm minder bodemspeling.

De nieuwe 3 Serie krijgt de beschikking over 'de krachtigste viercilindermotor van BMW ooit'. Over hoeveel pk we dan praten is nog niet bekend. Dat hopen we binnenkort te horen, de nieuwe 3 Serie wordt waarschijnlijk volgende maand onthuld.