Volkswagen bouwt de spanning langzaam op rondom wat het merk ‘de snelste Golf ooit’ noemt. De Golf GTI TCR maakt volgende maand tijdens een evenement zijn Nederlandse debuut en zet de auto eind dit jaar in de showroom.

In mei kondigde Volkswagen de Golf GTI TCR aan. Dat is volgens het merk ‘de snelste Golf ooit’, omdat het mogelijk is om de snelheidsbegrenzer eraf te laten halen. Standaard staat die op 250 km/u, maar zonder elektronisch ingrijpen kan de GTI TCR 265 km/u.

De auto maakt volgende maand zijn Nederlandse debuut, op het evenement GTI Original & More in Purmerend. Liefhebbers kunnen de gelimiteerde Golf dan nog niet bestellen, de prijzen worden namelijk pas later dit jaar gecommuniceerd.

Bij de presentatie in mei maakt Volkswagen al bekend dat de GTI TCR, die deels is afgeleid van de TCR-racewagen, een 2.0 TSI-motor met 290 pk vermogen en 370 Nm koppel heeft. De motor is standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat en op de vooras is sperdifferentieel gemonteerd. Optioneel is de TCR-uitvoering technisch aan te kleden met een uitlaatsysteem van Akrapovic en adaptieve dempers.