Stukje bij beetje krijgen we meer te zien van de Mercedes-Benz EQC. De volledig elektrisch aangedreven SUV wordt volgende week onthuld, maar hoe het dashboard eruit ziet is al geen geheim meer.

Mercedes-Benz onthult opnieuw een stukje van de EQC. Dit keer krijgen we het dashboard te zien. Dat heeft een hightech-uitstraling dankzij het MBUX-multimediasysteem, dat eerder dit jaar debuteerde in de nieuwe generatie A-Klasse. Het bestaat uit twee enorme beeldschermen die naadloos zijn opgenomen in een breed paneel bovenop het dashboard. Verder zien we in EQC bekende bedieningspanelen uit andere Mercedes-modellen, een blauw verlichte startknop en hoogglans zwarte panelen.

Eerder liet Mercedes-Benz al teasers zien waarop de ledverlichting aan de voor- en achterkant is te zien (foto's 2 en 3). Opvallende led-strips die over de hele breedte van de auto lopen kenmerken de EQC in het donker.

Op 4 september wordt de elektrisch aangedreven SUV onthuld in Stockholm. Wij zijn erbij, dus houd deze website in de gaten voor alle ins en outs van het eerste model uit de EQ-lijn van Mercedes-Benz.