De files worden langer en de dagen korter. Maar de laatste week van november bracht ook veel autonieuws, in Los Angeles is een belangrijke autoshow van start gegaan. Daar zijn onder andere de nieuwe Mazda 3 en de Porsche 911 onthuld.

Los Angeles is de plek waar het deze week gebeurde op autogebied. Op de LA Autoshow zijn diverse nieuwe modellen gepresenteerd. De nieuwe Mazda 3 is daarvan de belangrijkste voor ons land. Niet alleen vanwege het fraaie design, maar ook door de bijzondere techniek onder de motorkap. Liefhebbers van sportauto’s keken waarschijnlijk meer uit naar de onthulling van de nieuwe 911 en de vernieuwde Mercedes-AMG GT.

Een andere opvallende primeur in Los Angeles is de Jeep Gladiator, een pick-up-uitvoering van de Wrangler. Deze auto komt in 2020 naar Europa. Uiteraard zijn er ook elektrische auto’s te bewonderen op de beursvloer, zoals de nieuwe Kia Soul EV en de Audi e-tron GT. Die laatste is nog een studiemodel maar gaat over een aantal jaar in productie. Al het nieuws over de LA Auto Show vind je hier.

Nieuwe Toyota's

Toyota kon ons deze week de prijzen van twee belangrijke nieuwe modellen melden. De nieuwe RAV4 is te koop vanaf 34.995 euro en de nieuwe Corolla gaat minimaal 23.995 euro kosten. 

Citroën C5 Aircross

Rijden deden we deze week met de Citroën C5 Aircross, in Marokko. De eerste bevindingen hebben we alvast voor je opgeschreven, de uitgebreide test volgt binnenkort. Ook publiceerden we deze week de tweede test van de Peugeot 508, dit keer aangekleed in een meer alledaags, zakelijk jasje. Later vandaag volgt bovendien de eerste rij-indruk van de 508 SW, die in de loop van volgend jaar aan het assortiment wordt toegevoegd. Toeval of niet, deze week werd ook bekend dat de C5 Aircross en de 508 tot de zeven finalisten van de Auto van het Jaar-verkiezing behoren.