Kia e-Niro

Kia heeft nieuwe cijfers opgegeven voor het elektrische rijbereik van de e-Niro. De elektrische SUV komt volgens de juiste cijfers 455 kilometer ver op een acculading.

Kia heeft de opgegeven actieradius van de e-Niro gewijzigd naar 455 kilometer. Eerder gaf het merk nog 485 kilometer op, voor de uitvoering met 64 kWh accupakket. Beide waarden zijn voor elektrische auto overigens zeer goed, maar het scheelt toch 30 kilometer. Ook het officiële rijbereik van de 39,2 kWh accuversie is aangepast, van 312 naar 289 kilometer.

De nu opgegeven waardes zijn gemeten volgens de nieuwe, meer realistische meetmethode WLTP. Deze moet vanaf 1 januari door alle fabrikanten verplicht worden gebruikt. In de tussenfase van de oude naar de nieuwe meetmethode is volgens Kia een fout gemaakt door de toezichthoudende instanties, waardoor er verkeerde cijfers zijn opgegeven.

Kia start eind deze maand met de levering van de e-Niro, in eerste instantie levert het merk alleen de 64 kWh-versie. De importeur neemt contact op met alle mensen die de auto hebben besteld om het verschil in actieradius toe te lichten.