De Sint is het land uit en dat betekent dat het einde van het jaar nadert. Veel importeurs stellen nog even snel orde op zaken, door nieuwe prijslijsten voor 2019 te presenteren. Het grootste nieuws van deze week was de onthulling van de Skoda Scala, de opvolger van de Rapid.

Het is misschien wel een van de laatste grote autopresentaties van 2018: de onthulling van de Skoda Scala. Met dit model geeft het merk een vervolg aan de Rapid. Meer dan ooit moet het model een serieus alternatief zijn voor auto’s als de Hyundai i30 en Opel Astra.

Deze week ontvingen we de prijzen van heel veel nieuwe modellen, waaronder de langverwachte Tesla Model 3. In februari moeten de eerste exemplaren van de elektrische auto in ons land arriveren. Andere nieuwe auto's die deze week in de prijslijsten werden gezet, zijn onder andere de Citroën Berlingo, Volkswagen T-Cross, Seat Tarraco, Range Rover Evoque en Lexus UX. Hyundai maakte de prijzen bekend van de vernieuwde i20 en Tucson.

Elektrische toekomst

Deze week maakten twee merken hun plannen voor een elektrische auto concreet. Fiat kondigde aan dat de nieuwe 500 vanaf 2020 als elektrische auto in Turijn gebouwd gaat worden. Opel begint rond dezelfde tijd met de productie van de elektrische Corsa, die volgend jaar al te bestellen is.

Uiteraard hebben we deze week ook weer veel nieuwe acties gepubliceerd. Bij veel merken kun je nog tot het eind van het jaar profiteren van hoge kortingen.