Volkswagen ID. Crozz

Volkswagen presenteert volgend jaar het vijfde, elektrisch aangedreven ID.-studiemodel. Dit keer gaat om een luxe SUV met zeven zitplaatsen.

Volkswagen heeft grootse plannen met zijn nieuwe MEB-platform voor elektrisch aangedreven auto’s. Om zoveel mogelijk uit de nieuwe techniek te halen gaat Volkswagen meerdere modellen met deze technische basis bouwen. Volgens tijdschrift Autocar presenteert Volkswagen daarom volgend jaar het vijfde studiemodel op basis van de nieuwe bodemplaat, de ID. Lounge. Dit is een luxe SUV met zeven zitplaatsen en dus een alternatief voor de Tesla Model X.

Net als de eerdere studiemodellen ID., ID. Crozz, ID. Buzz en ID. Vizzion moet ook de ID. Lounge in productie gaan. Het nieuwste studiemodel krijgt dezelfde techniek als de ID. Vizzion, dus twee elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 225 kW (305 pk) produceren. Het 111 kWh accupakket is goed voor een rijbereik van zo’n 600 kilometer.

Volgens Autocar zou de ID. Lounge in 2021 in productie moeten gaan. Als dat klopt, dan krijgt de luxe SUV voorrang op de ID. Vizzion, de vierdeurs coupé die Volkswagen in maart op de autosalon van Genève presenteerde. Die staat namelijk voor 2022 op de planning, net als de bestelwagen ID. Buzz. De ID. Neo, een hatchback, komt eind volgend jaar als eerste, gevolgd door de compacte SUV ID. Crozz in 2020.