De vernieuwde Porsche Macan is er nu ook als Macan S. De krachtige uitvoering heeft extra vermogen gekregen, waarmee het totaal op 354 pk komt.

Porsche vult het aanbod van de vernieuwde Macan aan met de Macan S. Deze uitvoering heeft ten opzichte van de vorige editie meer vermogen en koppel. Dat komt doordat Porsche diverse veranderingen heeft doorgevoerd aan de 3,0 liter V6 turbomotor. Zo is de turbo verhuisd naar een plek tussen de cilinders. Hierdoor is er een kortere luchtverbinding naar de verbrandingskamers, met als gevolg een snellere reactie van de motor als je het gaspedaal intrapt.

De Macan S heeft 14 pk extra vermogen en 20 Nm meer koppel, waarmee het totaal op 354 pk en 480 Nm komt. Om het maximale uit de Macan S te halen moet je het Sport Chrono-pakket bestellen, de SUV sprint dan in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 254 km/u. Porsche geeft een verbruik op van 8,9 l/100 km (1 op 11,2), gemeten volgens de nieuwe verbruiksmethode WLTP.

Naast alle al eerder gepresenteerde vernieuwingen, die gelden voor alle Macan-uitvoeringen, heeft Porsche specifiek voor de Macan S diverse verbeteringen doorgevoerd. De vernieuwde motor is er daar een van, maar ook het lichtere rempedaal met kortere hefboom is specifiek voor de Macan S. Hierdoor zijn de remmen beter te doseren.

De vernieuwde Macan S is vanaf nu te bestellen, de prijs bedraagt 99.900 euro. Porsche start in maart met de leveringen.