Het auto-interieur van de toekomst leest je emoties. Kia onthult volgende maand op de Consumer Electronics Show in Las Vegas technologie die dat mogelijk maakt.

Een auto-interieur ziet er in de verre toekomst heel anders uit. Als auto’s volledig zelfrijdend zijn, kunnen interieurs worden omgetoverd tot rijdende huiskamers. Veel ontwerpers van autofabrikanten lieten daarover hun fantasie al eens in de vrije loop en nu komt ook Kia met een toekomstvisie. Het merk presenteert techniek waarmee emoties van inzittenden gelezen kunnen worden.

De zogenaamde R.E.A.D.-techniek houdt bij het instappen en gedurende de rit de stemming van de persoon in de auto in de gaten. De sfeer in het interieur wordt automatisch aangepast aan waar de passagier op dat moment behoefte aan heeft. Je moet dan denken aan de kleur van de sfeerverlichting, de massagestand van de stoel, de informatie die op de beeldschermen wordt getoond en de stoelinstelling. Ook het rijgedrag van de auto wordt aangepast aan de emoties van de inzittende.

Meer technische details en mogelijkheden maakt Kia bekend op de Consumer Electronics Show, die begin januari in Las Vegas wordt gehouden.