Land Rover heeft aangekondigd dat de nieuwe generatie van zijn iconische terreinwagen in 2019 wordt gepresenteerd. Het merk geeft ook meteen wat beelden vrij van gecamoufleerde exemplaren van de nieuwe Defender.

In 2019 is het eindelijk zover! Komend jaar krijgen we de geheel nieuwe Land Rover Defender voor het eerst te zien. De beroemde terreinwagen komt eind dat jaar of begin 2020 naar Nederland. Voor het zover is start het merk met een aantal praktijktests in de Verenigde Staten. De ontwikkeling gaat daarmee de laatste fase in, eerder al is de nieuwe Defender blootgesteld aan extreme temperaturen en hoogtes.

Volgens Land Rover heeft de nieuwe generatie een heel design, zowel aan de buitenkant als binnenin. Op de foto’s is te zien dat het merk in ieder geval trouw blijft aan het basisconcept: een hoekige koets met een reservewiel achterop. De grootste verandering zal zijn dat de nieuwe Defender een veel gladdere koets heeft dan zijn illustere voorganger.

Op het gebied van rijhulpsystemen en connectiviteit moet de nieuwe Defender helemaal bij de tijd zijn. Reken erop dat het model de nieuwste multimediasystemen uit de Range Rover-modellen krijgt, net als slimme terreintechnieken zoals camera’s die ervoor zorgen dat je ‘door’ de motorkap heen kunt kijken.