Skoda breidt zijn SUV-assortiment de komende jaren uit met een kleine cross-over. Met de Vision X Concept blikt het merk alvast vooruit.

Skoda heeft de smaak te pakken. Na de Kodiaq en Karoq komt het merk met nóg een SUV. Dit nieuwe model wordt onder de Karoq gepositioneerd, in het populaire segment van compacte cross-overs. Op de autosalon van Genève volgende maand onthult het merk de Vision X, waarmee Skoda in grote lijnen laat zien wat we kunnen verwachten van het nieuwe model.

De eerste tekeningen van het studiemodel zijn alvast door Skoda vrijgegeven. Daarop is te zien dat de nieuwe SUV qua ontwerp voortborduurt op zijn grote broers. Het interieur is duidelijk anders, met horizontale lijnen en een vrijstaand beeldscherm. In het studiemodel is het geheel verfraaid met verlichte, kristallen elementen.

Skoda zegt de komende jaren fors te gaan inzetten op SUV’s, maar ook op elektrische auto’s en plug-in hybrides. In 2025 moet een kwart van alle verkochte Skoda elektrisch of hybride zijn. Ook van de SUV’s komen dus geëlektrificeerde uitvoeringen.