In aanloop naar de onthulling van de I-Pace laat Jaguar weten dat de elektrische SUV in slechts drie kwartier op te laden is. 

Op de avond van 1 maart aanstaande is het zover, dan onthult Jaguar de I-Pace. Tegelijkertijd zal het merk bestellingen aannemen tegen prijzen die nog volgen. Momenteel test het sportieve merk de elektrische SUV in Noord-Zweden; beelden hiervan zie je in de video onderaan dit bericht. 

De I-Pace moet net zo praktisch zijn als de brandstofaangedreven E-Pace, eveneens sportief maar bovendien laadgemak kennen. Daarom voorziet Jaguar de I-Pace van een 100 kW-gelijkstroomlader, waarmee de accu binnen 45 minuten voor 80 procent opgeladen kan worden. Daarmee kan de SUV er weer zo'n 350 kilometer tegenaan (de theoretische (NEDC-)actieradius ligt op 500 km). 

Interessant is verder de 'pre-conditioning' functie: tegelijk met het opladen van de I-Pace aan het gewone elektriciteitsnetwerk kan het interieur van de auto al worden voorverwarmd - zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare accustroom en dus van het bereik. De functie kan zowel in de auto zelf als op afstand, met de smartphone-app, worden bediend.