Toyota komt voor de vijftigste verjaardag van de Hilux met de Fifty-uitvoering. Opvallende accessoires zorgen voor een nóg stoerdere uitstraling.

Een Toyota Hilux is eigenlijk altijd stoer. Het werkpaard van Toyota blaast dit jaar alweer vijftig kaarsjes uit en daarom komt het merk met de Hilux Fifty. Deze uitvoering is aangekleed met allerlei opvallende accessoires, waardoor de pick-up een nóg stoerdere uitstraling krijgt.

De Hilux Fifty heeft tweekleurige, 18 inch lichtmetalen wielen, aluminium treeplanken, een pushbar, extra chromen elementen aan de voorkant en een RVS rollbar achter de cabine. De laadbak is aan de binnenkant afgewerkt met een kunststof beschermingslaag en afgedekt met een klep waarin een spoiler is geïntegreerd. Het interieur is verfraaid met lederen bekleding met Fifty-opschrift.

De Hilux Fifty is gebaseerd op de Professional-uitvoering. En dus behoren functies als cruise control, een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm en diverse actieve veiligheidssystemen tot de uitrusting.

Toyota bouwt vijftig stuks van de Hilux Fifty voor de Nederlandse markt. De prijs bedraagt 32.395 euro, voor de versie met verlengde cabine. De genoemde prijs is exclusief btw en BPM, omdat de Hilux vooral aan ondernemers wordt verkocht. De gelimiteerde uitvoering heeft altijd een dieselmotor met 150 pk vermogen en 400 Nm koppel.