McLaren heeft de specificaties van de Senna vrijgegeven. Ga er maar even voor zitten, want ze zijn meer dan indrukwekkend.

Hoe snel is de nieuwe supercar van McLaren? Die vraag kunnen we nu beantwoorden, want de specificaties zijn zojuist door McLaren vrijgegeven. De Senna kan in slechts 6,8 seconden van 0 naar 200 km/u katapulteren en heeft 2,8 tellen nodig om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken. De topsnelheid van de gelimiteerde supercar is maar liefst 340 km/u.

De 4,0 liter V8-motor is de krachtigste die het merk ooit in een straatauto monteerde. De achtcilinder produceert 800 pk vermogen en 800 Nm koppel, waarvan 700 Nm vanaf 3.000 tpm beschikbaar is. De Senna weegt door de koolstofvezel constructie slechts 1.198 kilogram en hoeft per pk maar anderhalve kilogram in beweging te zetten.

Het ontwerp van de McLaren Senna staat in dienst van de aerodynamica. De luchtstromen worden aan de voorkant via vier verschillende wegen weggeleid naar achteren. De enorme achtervleugel en de beweegbare voorspoiler zorgen voor maximaal 800 kilogram neerwaartse druk. De koolstofvezel koets is niet alleen goed voor een laag gewicht maar ook voor een extreme stijfheid.

Volgens McLaren maakt de Senna dankzij het speciaal voor deze auto ontwikkelde uitlaatsysteem een racewagenachtig geluid. Het remsysteem is het meest geavanceerde dat het merk ooit op een straatauto monteerde en de banden zijn speciaal voor de Senna ontwikkeld door Pirelli.

De prijs van de Senna bedraagt 1.002.097 euro maar bespaar je de moeite van het tellen van je spaargeld, alle 500 exemplaren van de Senna zijn al verkocht.