Tesla Model 3

Tesla heeft bekend gemaakt dat de eerste leveringen ‘voor internationale markten’ vanaf begin 2019 plaatsvinden. Nieuwe bestellingen worden over 12-18 maanden geleverd.

Tesla heeft de tijdsplanning voor de levering van de Model 3 in Nederland bijgesteld. Het opstarten van de productie van het nieuwe model duurt langer dan gepland en dus komen de eerste auto's pas begin 2019 naar Nederland. Eerder zou dat nog dit jaar zijn. Tesla levert inmiddels wel auto’s aan klanten, maar die in Verenigde Staten krijgen voorrang.

In Nederland zijn al heel veel voorbestellingen geplaatst, die nu worden omgezet naar definitieve orders. Deze krijgen voorrang op nieuwe bestellingen, maar toch denkt Tesla ook die auto’s binnen ‘12 tot 18 maanden’ te kunnen leveren.

Voor zakelijke rijders betekent de verlate levering dat ze in de meeste gevallen (iets) meer bijtelling gaan betalen. Vanaf 1 januari 2019 geldt 4 procent bijtelling alleen nog maar voor auto’s tot 50.000 euro. Voor elke euro boven dat bedrag wordt 22 procent bijtelling gerekend. De Nederlandse prijzen van de Model 3 zijn nog steeds niet bekend, maar afgaande op de Amerikaanse prijzen zullen ze zo rond de 45.000 euro beginnen. De eerste leveringen in Nederland zijn echter die van de duurdere uitvoeringen, die boven de grens van 50.000 euro uitkomen.