Teaser nieuw studiemodel Toyota

De Toyota Supra komt terug! De definitieve bevestiging van het nieuws krijgen we op de autosalon van Genève, waar Toyota een concept car presenteert als voorbode van het productiemodel.

Toyota noemt de naam Supra nog niet, maar spreekt in het persbericht over de terugkeer van ‘Toyota’s meest iconische sportwagen’. Bij autoliefhebbers komt er dan direct één naam naar boven: Supra. Deze sportauto werd eind jaren ‘70 geïntroduceerd als variant van de Celica, maar mocht al snel op eigen benen staan. Er zijn meerdere generaties van de Supra geweest, de productie van de laatste eindigde in 2002.

De nieuwe Supra is ontwikkeld in samenwerking met BMW. Uiteraard heeft de sportauto achterwielaandrijving maar verder is er nog maar heel weinig bekend over de techniek. Gaat Toyota bijvoorbeeld zijn hybridetechniek toepassen in de nieuwe sportauto? De Lexus LC van zustermerk Lexus bewijst dat dit goed mogelijk is.

Toyota heeft al eerder studiemodellen laten zien die hinten naar de komst van de nieuwe Supra. De laatste was de FT-1 in 2014. Op de autosalon van Genève volgende maand presenteert het merk een serieuze voorbode van de Supra, verpakt als race-auto. De teaserafbeelding die Toyota nu vrijgeeft verklapt helaas nog weinig. Het productiemodel krijgen we waarschijnlijk pas volgend jaar te zien.