Mercedes-Benz geeft de eerste foto's vrij van de bijgepunte C-Klasse. De basiselektronica van de auto is voor een groot deel vernieuwd met als belangrijkste resultaat dat er nieuwe rijhulpsystemen beschikbaar zijn.

De huidige generatie van de C-Klasse is alweer ruim 4 jaar oud en daarom komt Mercedes-Benz met een reeks vernieuwingen voor zijn best verkopende model. Aan de voorkant zijn er nieuwe koplampen te vinden, die optioneel geleverd kunnen worden met intelligente led-verlichting. Ook de voorbumper is aangepast en afhankelijk van de uitvoering anders uitgewerkt.

In het interieur blijft bijna alles bij het oude. Het instrumentarium is nu (optioneel) volledig digitaal en kan bediend worden met aanraakknoppen op het stuur. De infomedia-mogelijkheden zijn bijna hetzelfde als in de E- en S-Klasse. Bij die modellen staan er twee grote schermen op het dashboard, die bijna naadloos in elkaar overlopen. Dat concept neemt Mercedes-Benz in de C-Klasse niet één op één over, het scherm achter het stuur zit op de plek waar eerst de tellers zaten en bovenaan de middenconsole zit het tweede beelscherm. Andere wijzigingen in het interieur zijn de nieuwe, houten afwerkingen en kleurmogelijkheden.

De nieuwe slimme elektronica van de C-Klasse maakt de introductie van semi-autonoom rijden mogelijk. Het vernieuwde model kan zelf van rijbaan wisselen en op basis van kaartdata anticiperen op naderende verkeerssituaties.

Meer informatie over de vernieuwde C-Klasse krijgen we op de autosalon van Genève, waar de auto voor het eerst te zien is.