Laurin en Klement waren de oprichters van Skoda, en kenners van het merk weten dat de naar hen vernoemde L&K-uitvoeringen het beste van het beste bieden. Het is niet anders bij de Kodiaq L&K.

Deze topuitvoering van de SUV is voorzien van onder meer elektrisch verstelbare stoelen met chique leder dat ook op het multifunctionele, driespaaks stuurwiel zit. 

Bij de topversie horen krachtige motoren. Nieuw zijn de 1.5 TSI-benzinemotor en de 2.0 TDI-diesel, beide met 150 pk vermogen. De kracht van de 2,0 liter TSI is opgeschroefd naar 190 pk. Deze is tegelijkertijd voorzien van een deeltjesfilter om de uitstoot te verminderen. Een even sterke dieselmotor maakt het motoraanbod compleet. Voor de benzinekrachtbronnen is de nieuwste generatie 7-traps DSG, met dubbele koppeling, beschikbaar.

De motoren met 190 pk worden standaard geleverd met vierwielaandrijving. De andere twee versies hebben voorwielaandrijving maar zijn optioneel met 4WD te bestellen. Bij de vierwielversie is tegen meerprijs het Adaptive Chassis Control, een dynamisch chassisbesturingssysteem, verkrijgbaar.

Skoda toont de Kodiaq L&K begin maart op de autoshow van Genève. De verkoopstart en prijzen zijn nog niet bekend. De L&K zal standaard worden afgeleverd met 19 inch 'Sirius' lichtmetalen velgen, led-koplampen, interieurlijsten, uitgebreide infotainment, aluminium pedalen, een regensensor, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel enzovoort.