Opel presenteert de nieuwe generatie Combo Tour. Het model komt in twee lengtevarianten, met vijf en zeven zitplaatsen.

Vandaag maken we kennis met de nieuwe Opel Combo Tour. Het model is onderdeel van een drieling, samen met de vorige week gepresenteerde Citroën Berlingo en de binnenkort te onthullen nieuwe Peugeot Partner. De Combo onderscheidt zich van de andere twee modellen met specifieke neus met trekjes van diverse Opel-SUV's.

De Combo Tour is de personenautoversie, de bedrijfswagenuitvoering volgt later. Het model is er in twee lengtevarianten: 4,40 en 4,75 meter. Die laatste is ook leverbaar met twee extra zitplaatsen achterin, die in de bodem weggeklapt kunnen worden. De reguliere Combo heeft een bagageruimte met een inhoud van 597 liter, de verlengde uitvoering 850 liter – met vijf zitplaatsen in gebruik. De achterbank kan optioneel worden ingewisseld voor drie losse stoelen, die apart te verstellen zijn. Het is in de praktische Combo mogelijk om achterin drie kinderzitjes naast elkaar te monteren.

Opel maakt zo’n beetje alle moderne techniek die het merk in huis heeft beschikbaar voor de Combo Tour. Niet alleen luxe opties als een verwarmbaar stuur, een infotainmentsysteem met aanraakscherm (van maximaal 8 inch groot), een groot panoramadak en een head-up display zijn leverbaar, maar ook diverse rijhulpsystemen. Je moet dan denken aan een rijbaanassistent, een achteruitrijcamera, adaptieve cruise control en een noodremsysteem met voetgangersherkenning.

De nieuwe Combo wordt in de tweede helft van het jaar leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.