Teaser Lexus UX F-Sport

Lexus onthult op de autosalon van Genève volgende maand een nieuwe SUV. De UX is de kleinste cross-over die het merk ooit maakte.

Lexus kondigt familie-uitbreiding aan. Het merk presenteert op de aanstaande autosalon van Genève de UX, een nieuwe SUV die onder de NX in het assortiment komt. Simpel gezegd: de SUV-variant van de CT 200h. Toch heeft de UX technisch weinig gemeen met de hatchback want de nieuwe SUV staat op een moderner platform.

De UX kun je zien als het zustermodel van de Toyota C-HR en zal dus ook een deel van de techniek overnemen. De hybride-aandrijving van dat model - die afkomstig is uit de Prius - zal ook in de UX worden toegepast, waarschijnlijk met meer vermogen dan in de Toyota's. Op de foto die het merk nu al vrijgeeft is namelijk '250h' te lezen, wat duidt op krachtigere hybridetechniek dan in de CT 200h. 

Het design is net als dat van alle andere Lexus-modellen opvallend. De UX maakt in Genève direct zijn opwachting in sportieve F-Sport-trim, waarmee het ontwerp extra kracht uitstraalt. Op de donkere foto zien we in ieder geval een opvallende lichtbalk, die over de hele breedte van de auto loopt. We verwachten verder veel overeenkomsten met de UX Concept uit 2016, waarvan overigens destijds werd geroepen dat we dat ontwerp niet al te serieus moeten nemen...