Hyundai heeft de nieuwste generatie van de Santa Fe gepresenteerd! Op de autosalon van Genève volgende maand wordt de SUV aan het grote publiek voorgesteld.

Het is van de modellen waarmee Hyundai groot werd in Nederland: de Santa Fe. De nieuwste generatie van de SUV wordt binnenkort op de autosalon van Genève voorgesteld, maar het merk geeft nu al de eerste foto’s en informatie vrij. De nieuwe Santa Fe biedt meer ruimte aan passagiers, vooral de achterste twee. Volgens Hyundai kunnen zelfs volwassen goed zitten op de derde zitrij, onder andere dankzij ruim 2 centimeter meer hoofdruimte. De instap is makkelijker geworden door het one-touch-systeem, waarmee de tweede zitrij naar voren klapt.

De nieuwe Santa Fe wordt uitgerust met alle moderne rijhulpjes die Hyundai kan leveren: een dodehoeksysteem, een automatische noodrem, een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruitrijden en een rijbaanassistent. Nieuw is de waarschuwing die klinkt als je de auto vergrendelt terwijl er nog mensen of dieren in zitten.

Hyundai heeft drie dieselsmaken klaarstaan voor de nieuwe Santa Fe, er komen voorlopig geen benzineversies. De R 2.0 is er met 150 en 182 pk en als je meer vermogen wilt dan biedt de R 2.2 met 197 pk uitkomst. Voor alle motorversies geldt dat ze verkrijgbaar zijn met een handgeschakelde zesversnellingsbak met voor- of vierwielaandrijving of een automaat in combinatie met 4WD.

De nieuwe Santa Fe komt in het najaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.