Van onze hand lees je rij-ervaringen en een interview. Met de autosalon van Genève in het vooruitzicht onthullen de merken alvast hun primeurs. 

De nieuwe generatie Volvo V60 heeft bijna 100 liter meer bagageruimte dan zijn voorganger en verschijnt ook als plug-in hybride. Het nieuwe model staat op hetzelfde platform als de grotere S90 en V90 en ook alle andere techniek komt van die modellen. De prijzen zijn reeds bekend.

Ook nieuw is de Hyundai Santa Fe. Die biedt meer ruimte aan passagiers, vooral aan de achterste twee op de derde zitrij. De instap is makkelijker geworden. Peugeot wil het anders aanpakken in het zakelijke segment. De sedan 508 is niet meer, in plaats daarvan komt de nieuwe 508 als sportief gelijnde vijfdeurs hatchback. Het vlaggenschip zit vol met nieuwe techniek. Het eerste model van het verzelfstandigde merk Cupra is de Ateca.

Rij-ervaringen en interview

Als een van de eerste rijders hebben wij de vernieuwde Citroën C4 Cactus getest. Nu deze ook de reguliere C4 moet vervangen is het markante uiterlijk bijgeschaafd en een nieuw, innovatief veersysteem geïntroduceerd. Daarnaast doen we een eerste rij-indruk op van de nieuwe Nissan Leaf met groter accupakket en e-pedal. Lees ook ons uitgebreide interview over de aanstaande, geheel nieuwe Kia Ceed (GT en GT Line).

Nissan Leaf

Meer primeurs Genève

De gefacelifte Mitsubishi Outlander PHEV heeft een nieuwe aandrijflijn. Toyota heeft de Aygo een nieuwe look gegeven en de driecilindermotor verbeterd. Ferrari heeft alvast de 488 Pista onthuld, met een V8-motor van 720 pk. De compromisloze, lichtgewicht sportauto van Lotus heet 3-Eleven 430.

In het MPV-segment verwelkomen we de broers van de vorige week onthulde Citroën Berlingo: de Opel Combo Tour en de Peugeot Rifter. Van laatstgenoemde - de opvolger van de Partner - showt Peugeot in Genève ook een 4x4 Concept. Lees hier al het Autokopen.nl Genève 2018-nieuws.

Nieuw te bestellen

In de showroom kun je algauw de volgende, nieuwe uitvoeringen bestellen: de Renault Zoe met krachtiger elektromotor, de Volvo XC40 met 1.5 driecilindermotor en de Ford Edge met nieuwe 2.0 dieselmotor. Prijzen zijn bekend van de vernieuwde BMW i8, de Roadster heeft een meerprijs van 17.000 euro. De Porsche 911 GT3 RS is aangescherpt. Verder zijn er nu de speciale uitvoeringen BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre en de Black Editions van de Opel Corsa, Astra en Mokka X. Volgende week meer nieuws!