Kia stelt de vernieuwde Optima voor. De vernieuwingen zijn aan de buitenkant nauwelijks zichtbaar, maar op technisch gebied introduceert het merk diverse belangrijke nieuwtjes.

Kia heeft de Optima vernieuwd. Dat kun je aan de voorkant zien aan de nieuwe bumper, de grille met meer chroom en de vernieuwde koplampen. Verder zijn de achterlichten en achterbumper iets bijgeschaafd en levert Kia nieuwe lichtmetalen in de maten 16, 17 en 18 inch. Het dashboard is afgewerkt met nieuwe, matchromen elementen en verder is er een nieuw stuur. Ook krijgt de Optima de beschikking over de laatste generatie van Kia's infotainmentsysteem, met 7 of 8 inch aanraakscherm.

De vernieuwde Optima krijgt de beschikking over twee nieuwe motoren: de 1.6 T-GDI benzinemotor en de 1.6 CRDi diesel. Die laatste vervangt de 1.7 CRDi en heeft een vermogen van 136 pk en een koppel van 320 Nm. Met de SCR-techniek wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes zoveel mogelijk beperkt. De 1.6 T-GDI komt onder de 2.0 T-GDI in het assortiment en heeft 180 pk.

Kia start in september met de levering van de vernieuwde Optima, de prijzen zijn nog niet bekend.