Hyundai komt deze zomer met de Kona Electric op de markt. Het rijbereik is maximaal 470 kilometer.

Hyundai presenteert zijn eerste elektrisch auto met een groot rijbereik. De Kona Electric komt deze zomer al op de markt en wordt leverbaar met een 40 kWh en 64 kWh accupakket. Met die laatste kan de SUV volgens de nieuwe meetmethode WLTP een rijbereik van 470 kilometer halen. Met de 40 kWh uur-uitvoering is dat 300 kilometer. De elektrische Kona kan met een 100 kW snellader in 54 minuten voor 80 procent opgeladen worden. 

De grootte van het accupakket is niet het enige verschil tussen de twee versies, ook het vermogen van de elektromotor verschilt. De basisuitvoering heeft een 99 kW (135 pk) sterke elektromotor, de longe range-versie 150 kW (204 pk). Het koppel van 395 Nm is gelijk en zoals gebruikelijk bij een elektromotor direct beschikbaar. Het hogere vermogen van de 64 kWh-versie betaalt zich uit in de 0-100 km/u sprint, die 1,7 seconden sneller kan worden afgelegd - in 7,6 seconden. De topsnelheid van Kona Electric is altijd begrensd op 167 km/u.

Aan de buitenkant herken je de elektrische uitvoering aan de afwijkende grille en de aerodynamische wielen. Binnenin is de pook vervangen door knoppen en het instrumentarium door een beeldscherm. De accu’s zijn zoveel mogelijk in de wagenbodem weggewerkt, waardoor het verlies van bagegruimte beperkt is gebleven tot 29 liter. De Kona Electric kan nog altijd 332 liter aan spullen meenemen.

De prijzen van de Kona Electric worden in aanloop naar de marktintroductie deze zomer bekend gemaakt.