Audi presenteert de nieuwe A6! Op de autosalon van Genève volgende week maakt de luxe sedan zijn debuut en vanaf de zomer staat hij bij de dealers.

De achtste generatie Audi A6 is een feit, het merk heeft de eerste informatie en foto’s van het nieuwe model vrijgegeven. De nieuwe A6 is weer een beetje beter, luxer en comfortabeler geworden en volgens Audi meer dan ooit een alleskunner.

De motoren van de nieuwe A6 zijn voorzien van mild-hybrid-techniek, met slimme startgenerator en een kleine accu. De A6 zou hiermee 0,7 l/100 km brandstof moeten besparen. Bij de verkoopstart in de zomer biedt het merk vooralsnog twee smaken aan: een 3.0 TFSI benzinemotor met 340 pk vermogen en 500 Nm koppel en een 3.0 TDI diesel met 286 pk en 620 Nm. Volgens Audi zijn de prestaties van beide motoren nagenoeg gelijk, accelereren van 0 naar 100 km/u gaat in iets meer dan vijf tellen en de topsnelheid is vastgezet op 250 km/u.

Volgens Audi stuurt nieuwe de A6 preciezer dan zijn voorganger, terwijl de betere demping voor meer rijcomfort moet zorgen. De nieuwe A6 beschikt over vierwielbesturing, de achterwielen sturen iets mee voor meer stabiliteit in de bocht.

Luxe en beeldschermen

Het interieur is luxe uitgevoerd, zoals je mag verwachten van een sedan in het hoge middensegment. De nieuwe A6 heeft twee beeldschermen, de bovenste is voor de weergave van de infotainmentfuncties, de onderste voor de klimaatregeling en andere comfortinstellingen. Het systeem beschikt over geavanceerde spraakbediening en is in te stellen naar je eigen voorkeuren. Er kunnen meerdere gebruikersprofielen worden opgeslagen. Het navigatiesysteem is zelflerend en kan gerichte suggesties doen op basis van eerder afgelegde routes. Ook is de A6 klaar voor car-to-x-communicatie. De auto staat dan in verbinding met infrastructuur als stoplichten, pijlwagens en parkeergarages, als die daarvoor ingericht zijn.

Uiteraard heeft de nieuwe A6 ook diverse semi-zelfrijdende systemen. Zo kan het nieuwe model op afstand worden bestuurd, bijvoorbeeld om in of uit een garage te rijden.

De nieuwe A6 komt in de zomer op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.