Het Vision X studiemodel dat Skoda volgende week onthult is voorzien van een innovatieve aandrijflijn, met twee elektromotoren, een benzinemotor en de mogelijkheid om op aardgas te rijden.

Skoda heeft meer bekend gemaakt over de Vision X, de concept car die het merk onthult op de autoshow van Genève volgende week. Het merk combineert hybride aandrijftechniek met rijden op aardgas. De Vision X heeft een starter-generator zoals auto’s met een mild-hybrid-systeem die ook hebben. Daarnaast is er een volwaardige elektromotor die bij de achteras is gemonteerd en wordt gevoed door de accu's die in de wagenbodem zijn aangebracht. Die ondersteunt niet alleen als er extra trekkracht nodig is, maar ook als de voorwielen geen grip meer hebben.

De Vision X heeft een 1.5 TSI-motor die ook op aardgas kan rijden. De twee tanks zijn weggewerkt onder de achterbank en in de bagageruimte. De G-Tec-motor levert een vermogen van 130 pk.

Bij de onthulling van het studiemodel volgende week maakt Skoda meer informatie bekend over de techniek in de Vision X. Naast de techniek is ook het design interessant, want de concept car is de directe voorbode van een compacte SUV van Skoda.