De compacte SUV Skoda Karoq staat vanaf vandaag in de showroom. Vanaf 28.990 euro is de praktische, ruime auto mee te krijgen. 

De Skoda-dealers hebben op de eerste werkdag van dit jaar al een nieuwtje: de Skoda Karoq is gearriveerd in de showroom. De compacte SUV die de Yeti vervangt biedt volop bagageruimte, slimmigheidjes, assistentie- en infotainmentsystemen. 

De Karoq is leverbaar vanaf 28.990 euro, voor de 1.0 TSI Greentech-benzineversie met 115 pk. Er is ook een 1,5 liter benzinemotor (van 150 pk) met cilinderuitschakeling voor zuiniger rijden. Daarnaast zijn een 1.6 TDI- en 2.0 TDI-diesel leverbaar, de laatste met vierwielaandrijving. Tot slot zijn ook aantrekkelijke Business-uitvoeringen te bestellen. Alle prijzen vind je hier.

De SUV biedt 521 liter bagageruimte, die te vergroten is tot 1.630 liter of - met de optionele VarioFlex-stoelen verwijderd - zelfs 1.810 liter. Een ander handigheidje is de optie om de kofferbak hands-free te openen. 

Skoda Karoq

Standaard aanwezig zijn de rijassistentiesystemen Park Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist, Blind Spot Detect, Front Assist met voetgangersbescherming en Emergency Assist. Heb je daar niet genoeg aan dan is er nog een  optielijst.

Ook is er volop infotainment beschikbaar op de Karoq: voor noodgevallen, smartphone-uitwisseling, navigatie, informatie en internetverbinding. Het digitale instrumentenpaneel kun je naar eigen wens instellen.