Tesla Model 3

Langzaam maar zeker komt de productie van de Tesla Model 3 op gang. Het merk verwacht snel duizend auto’s per week te kunnen gaan bouwen. Halverwege dit jaar moet dat aantal zijn opgevoerd naar vijfduizend.

Tesla krijgt de problemen bij de productie van de Model 3 langzaam maar zeker onder de knie. Het merk meldt dat er in het afgelopen kwartaal 2.425 exemplaren zijn gebouwd, waarvan bijna 800 in de laatste volledige werkweek van het jaar. Tesla verwacht er binnen enkele weken 1.000 stuks per week te kunnen maken.

In een verklaring meldt het merk dat er in de afgelopen maanden flinke vooruitgang is geboekt bij het oplossen van de grote productieproblemen. Elke week worden er meer auto’s gebouwd, maar het doel van 5.000 auto’s per week is nog ver weg. Tesla wil uiterlijk eind maart 2.500 exemplaren per week van de Model 3 produceren. Pas halverwege het jaar is de productie volledig op stoom, als alles volgens planning loopt.

Tesla meldt ook dat er in het vierde kwartaal van 2017 1.550 auto’s zijn uitgeleverd aan klanten, maar dat zijn allemaal medewerkers. De eerste echte klantleveringen komen volgens Tesla ‘snel dichterbij’. Kopers die nu al een Tesla bezitten krijgen daarbij voorrang, ook in Nederland. Volgens de huidige planning worden de eerste exemplaren van de Model 3 eind 2018 in Nederland aan kopers uitgeleverd. Tesla bedankt in de verklaring alle mensen die zich hebben ingeschreven voor een Model 3 voor hun geduld.