Hyundai presenteert volgende week op de innovatiebeurs CES in Las Vegas zijn nieuwe waterstofauto. Nieuwe foto’s geven een beter beeld van het ontwerp van de nog naamloze auto.

Hyundai maakt zich op voor de presentatie van zijn nieuwe waterstofauto. Afgelopen zomer onthulde het merk de auto al in Zuid-Korea, maar op de CES innovatiebeurs in Las Vegas volgende week vindt het grote publieksdebuut plaats. Hyundai heeft nu nieuwe foto’s vrijgegeven, waarop het SUV-model van alle kanten is te zien. De naam van de auto maakt Hyundai bij de publiekspresentatie bekend.

Er zijn al enkele specificaties vrijgegeven. Hyundai meldt dat de nieuwe waterstofauto een 10 procent efficiëntere brandstofcel heeft, 20 procent lichter is en 30 procent krachtiger is dan zijn voorganger ix35 Fuel Cell. Eerder gaf het merk al voorlopige specificaties vrij. De waterstofauto heeft een elektromotor met een vermogen van 120 kW (163 pk) en bereikt op een volle tank waterstof een afstand van 800 kilometer, in theorie. Het nieuwe model krijgt ook de beschikking over actieve rijhulpsystemen, waarmee de auto deels zelf kan rijden.