Subaru heeft de prijs bekend gemaakt van de vernieuwde WRX STi. Het iconische model kost in ons land 96.995 euro. De WRX STi gaat binnenkort uit productie, het 2018-model is de laatste versie.

De prijs van de vernieuwde Subaru WRX STi is bekend: 96.995 euro. De nieuwste versie werd ongeveer een jaar geleden al onthuld op de autoshow van Detroit en komt nu dus naar Nederland. 

Aan de voorkant heeft de vernieuwde WRX STi nieuwe koplampen met led-techniek. Andere subtiele wijzigingen, zoals de grotere luchtinlaten, zorgen volgens Subaru voor een ‘krachtigere uitstraling’. Het dashboard moet door de toepassing van betere materialen meer luxe uitstralen. Het grotere beeldscherm bovenop draagt daar ook aan bij, net als de nieuwe Recaro sportstoelen.

Subaru heeft de vering en demping verder geoptimaliseerd en een nieuwe stabilisatorstang gemonteerd. In de nieuwe 19 inch wielen huizen grotere remschijven van Brembo, die zorgen voor meer stopkracht. Het differentieel wordt nu volledig elektrisch aangestuurd, voor een optimale verdeling van de krachten.

Subaru WRX STI Type RA

Subaru kondigt verder aan dat er voor de WRX STi een speciale, gelimiteerde uitzwaai-editie komt. Het gaat waarschijnlijk om de versie die in de V.S. als Type RA (afbeelding rechts) wordt verkocht. Deze uitvoering heeft als extra’s een achterspoiler van koolstofvezel, diverse rode accenten, goudkleurige wielen en specifiek getunede vering en demping. Op de autosalon van Brussel, die later deze maand plaats vindt, maakt Subaru meer bekend over het speciale model.