Volgende week onthult Kia de elektrische Niro als conceptcar. Met het studiemodel laat het merk zien welke techniek het in petto heeft voor de komende jaren. 

Kia kondigt aan dat het volgende week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een conceptcar showt. Het is een volledig elektrisch aangedreven Niro, het model dat we al kennen in hybride en plug-in hybride uitvoering. Een van de dingen die het Koreaanse merk ermee wil laten zien is dat Kia steeds verder gaan met elektrificering. 

Maar de aandrijflijn is niet de enige techniek die de Niro EV Concept herbergt. Samen met de bijbehorende mini-expo 'Beyond Autonomous Driving' (Voorbij autonoom rijden) toont Kia hoe het de komende jaren bestaande en toekomstige technologieën wil combineren. We hebben het dan bijvoorbeeld over nieuwe rijhulpsystemen en 5G-internetverbinding. 

Er zijn onder meer drie 'interactieve cockpits' te zien. Daarbij wordt bijvoorbeeld virtual reality gebruikt. Een ervan, een 'nooit eerder vertoonde mens-machine interface', is uitgewerkt in de Niro-conceptcar. Daarover meer begin volgende week. Vooruitlopend op de onthulling hebben we alvast de bijgevoegde teaserplaatjes.