WLTP-test

De nieuwe WLTP-verbruikstest voor auto’s gaat heel wat hoofdbrekens opleveren voor de Nederlandse overheid. Door de nieuwe test stoten de auto’s in theorie meer CO2 uit. Meer CO2 betekent in Nederland: meer BPM-belasting en dus duurdere auto’s. Alle partijen, waaronder de auto-importeurs en staatssecretaris Menno Snel, willen dat voorkomen. Maar hoe?

Het vervangen van de verouderde NEDC-verbruikstest door de meer realistische WLTP-test levert in Nederland problemen op. Met de nieuwe methode wordt het opgegeven brandstofverbruik realistischer (lees: hoger) dan voorheen en dat geldt ook voor de CO2-uitstoot. En aan die waarde is in Nederland de BPM-belasting gekoppeld. Meer CO2 (op papier) betekent meer belasting en daar zit niemand op te wachten.

De Telegraaf meldde deze week al dat uit de eerste meetresultaten, die door dataleverancier Jato zijn geanalyseerd, blijkt dat sommige auto’s fors duurder gaan worden. In principe gelden de nieuwe regels vanaf 1 januari 2019, maar alle onlangs op de markt gebrachte nieuwe en vernieuwde modellen worden nu al via de WLTP-methode getest. De cijfers die daaruit rollen worden voorlopig nog teruggerekend naar de oude NEDC-waarde, maar die ligt hoger dan als de auto via de oude standaarden getest zou zijn. De vraag is dus: wie gaat de hogere BPM-belasting tijdens deze overgangsperiode én vanaf 2019 betalen? Daarover gaan de Rai Vereniging, die de belangen van de importeurs behartigt, en staatssecretaris Menno Snel volgende week praten.

Lees ook: Overgang naar nieuwe verbruikstest WLTP: waar moet je op letten?

Totdat er een oplossing is moeten de automerken in Nederland zelf bepalen hoe en of ze die prijzen aan consumenten gaan doorberekenen. Sommige importeurs nemen een deel van de BPM-verhoging voor hun rekening, de klant moet de rest betalen. BMW heeft in een uitgebreide verklaring laten weten dat het merk bereid is om tijdelijk voor de betreffende modellen de prijsstijging te compenseren. Dat doet het merk ook door middel van extra uitrusting, waardoor je als autokoper dus net zoveel waar voor je geld krijgt maar wel een duurdere auto koopt dan je misschien van plan was.

Voor 1 januari 2019 moet er een definitieve oplossing zijn in de vorm van nieuwe rekentabellen voor de BPM-belasting. De bedragen moeten dusdanig worden verlaagd dat de gemiddelde prijsverhoging wordt vereffend. Het is waarschijnlijk niet te voorkomen dat bepaalde motorversies van sommige modellen duurder zullen worden na 1 januari 2019.