De CES-elektronikabeurs is steeds vaker de plek waar autofabrikanten innovaties tonen en in ons nieuws lees je waarom. Vijf modellen op de Nederlandse markt hebben een facelift gekregen. En natuurlijk is er lekker veel actievoordeel.

Het herboren automerk Fisker heeft zijn nieuwe model Emotion officieel gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Op dezelfde beurs presenteerde Hyundai z'n nieuwe waterstofauto Nexo en Kia de Niro EV Concept. Laatstgenoemde is een voorbode van grootse elektroplannen. Lees hier al het CES-nieuws, waaronder over Nissans auto die weet wat je denkt. 

Gereden modellen

Dit keer hebben we twee SUV's getest: de compacte Seat Arona en de Nissan X-Trail. De Arona blijkt een goede toevoeging aan zijn segment en de X-Trail is nog steeds dezelfde fijne SUV die hij ook voor de facelift was. Details lees je in de uitgebreide tests.

Nieuwe neuzen, nieuwe modellen

Meerdere modellen hebben een nieuwe neus, moderne techniek en meer gekregen: de Ford Edge, de Mini hatchback en Cabrio, de BMW 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer. Volkswagen introduceert de Comfortline Business als nieuwe Polo-uitvoering. Op de Tokyo Auto Salon laat de Toyota GR Super Sport Concept zien wat we in de toekomst kunnen verwachten van sportieve straatmodellen van het merk. 

Nissan X-Trail

Diverse nieuwtjes

Nu brandstofverbruik en uitstoot volgens de nieuwe WLTP-methode berekend worden, rijst de vraag of auto's daardoor duurder worden - en wie dat moet betalen. Hier gaan we in ons achtergrondartikel op in. Crashtestorganisatie EuroNCAP heeft de balans van 2017 opgemaakt. We kunnen nu vertellen welke van de geteste modellen het veiligst zijn.

Actievoordeel

Deze week zijn flink wat nieuwe acties toegevoegd, variërend van actiemodellen tot lage financieringsrente. Ook zijn er volop voordelige accessoirepacks, voorraadvoordeel en private lease-acties.