Bentley breidt het assortiment van de Bentayga uit met een V8-motor. Deze benzinemotor heeft een vermogen van 550 pk en een koppel van 770 Nm.

Bentley introduceert een nieuwe motor voor de Bentayga, de 4.0 V8 met 550 pk. Deze benzinemotor komt naast de 600 pk sterke twaalfcilinder in het assortiment. In Nederland zal de V8-uitvoering door de fors lagere CO2-uitstoot veel bereikbaarder zijn dan de W12.

De 4,0 liter achtcilinder heeft twinturbo-techniek en beschikt over cilinderuitschakeling om brandstof te besparen. Bij lage motorbelasting worden er vier cilinders gedeactiveerd. Bentley geeft voor de nieuwe motorversie een verbruik op 11,4 l/100 km (1 op 8,7). De prestaties van de V8-motor komen dicht in de buurt bij die van de W12. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan met de nieuwe motorversie in slechts 4,5 seconden, de topsnelheid is 290 km/u.

Tegelijk met de nieuwe motor introduceert Bentley een nieuwe optie: koolstof-keramische remschijven, volgens het merk de grootste ooit op een productie-auto. De schijven hebben een de voorkant een diameter van maar liefst 44 centimeter. Andere nieuwtjes zijn onder andere nieuwe afwerkingsmogelijkheden voor het interieur, waaronder de koolstofvezelelementen die je op de foto’s ziet.

De Nederlandse prijs van de Bentayga V8 is nog niet bekend.