Ferrari-logo

Ferrari werkt aan een elektrische supercar, ‘omdat het moet’. Ook kunnen we de komende jaren meerdere hybridemodellen van het merk verwachten.

Bij Ferrari gaat het roer om. Langzaam maar zeker begint het besef bij makers van supercars door te dringen dat de brullende V8- en V12-motoren hun langste tijd hebben gehad. Ferrari zet nu een belangrijke stap door aan te kondigen dat het merk aan een elektrische supercar werkt.

Topman Sergio Marchionne heeft op de autoshow van Detroit tegen een journalist van persbureau Bloomberg gezegd dat Ferrari een elektrische auto gaat maken ‘omdat het moet’. Hij zegt er ook bij dat Ferrari ‘de eerste zal zijn die met zo’n auto op de markt komt’. De topman wil de grenzen verleggen die Tesla heeft neergezet: “Mensen zijn verbaasd over wat Tesla heeft gepresteerd met een elektrische sportauto. Ik probeer dat niet te bagatelliseren, maar ik zeg wel dat wij dat ook kunnen.”

Naast elektrische auto’s kunnen we ook meerdere hybrides van het merk verwachten. Ferrari maakt hierover binnen een half jaar meer bekend. In de nieuwe plannen staat ook een SUV integekend, die eind volgend jaar of begin 2020 verschijnt en ‘de snelste ter wereld’ wordt.