De eerste grote autoshow van 2018 is in Detroit van start gegaan. Hier de belangrijke nieuwtjes voor de Nederlandse markt - en meer. 

In Detroit debuteert de nieuwe generatie Mercedes-Benz G-Klasse. Van voor tot achter is 'ie nieuw, maar de vertrouwde uitstraling is gebleven - zie ook de mooie fotoreportage. De autoshow is tevens het toneel van de nieuwe Ram 1500 en de Ford Ranger, twee pick-ups die beide van de nieuwste technieken voorzien zijn. 

Meer nieuws uit Detroit

Onder de andere 'Amerikanen' op de show bevinden zich de Jeep Cherokee met 2.0 turbomotor en de Ford Mustang Bullit - een ode aan Steve McQueen - en de nieuwste Mustang Shelby GT500. Gas geven maar! Op de Detroit-autoshow staan verder de nodige conceptcars, zoals de Kia Forte (voorbode van de nieuwe Cee'd), Lexus LF-1 Limitless (van de nieuwe RX) en de Infiniti Q Inspiration Concept ('niet de nieuwe Q50'). 

Lees hier al het Autokopen.nl-nieuws over de Detroit 2018-show.

De BMW X3 oogt slanker en gestrekter dan voorheen.

Autotest

Het uiterlijk van de derde generatie BMW X3 is weliswaar minder spraakmakend dan van de vorige, het nieuwe model vaart een eigen koers. Wij vonden het tijd om te ontdekken hoe de SUV rijdt. Lees de test en bekijk de bijbehorende video. 

Nieuwkomers

Land Rover bouwt nog één keer een oplage van de Defender, met V8-motor nog wel. Lotus vervangt de Evora Sport 410 door de verbeterde GT410 Sport. Met de 25d-dieselmotor vult BMW het X3-gamma aan.

Elektrische auto's

In de komende jaren gaan we aanmerkelijk meer (semi-)elektrische modellen zien van PSA (Peugeot, Citroën, DS en Opel), Ford en Infiniti. Zelfs Ferrari bouwt een elektrische supercar. Ook BMW werkt aan verduurzaming, door alle dieselmotoren te voorzien van SCR-techniek. De toekomstige BMW iNext krijgt een rijbereik van 700 km op een lading stroom.