BMW iVision Dynamics Concept

BMW heeft de actieradius van zijn toekomstige elektrische model, de iNext, nu al vergroot. Niet de eerder beloofde 500 kilometer, maar 700 kilometer ver moet de auto op een acculading kunnen rijden.

BMW verhoogt de verwachtingen voor zijn toekomstige, elektrisch aangedreven model iNext. Het merk kondigde de auto vorig jaar aan en beloofde toen een rijbereik van 500 kilometer. Dat is op zich al een mooie waarde, maar het merk doet er nog een schepje bovenop. Tijdens een presentatie op de autoshow van Detroit heeft BMW aangekondigd dat de iNext maar liefst 700 kilometer ver op een acculading kan komen.

De iNext komt pas in 2021 op de markt, maar BMW laat dit jaar al een voorproefje zien in de vorm van een studiemodel. Het is de verwachting dat het merk kiest voor een cross-over-achtig ontwerp.

De elektrische auto wordt een technologisch uithangbord voor BMW, zoals de i3 en i8 dat ook zijn. Bij de introductie is de iNext geschikt voor autonoom rijden op level 3, maar de hardware is voorbereid op level 4. Op dat niveau kan de auto in de meeste situaties volledig autonoom rijden.