Nog dit jaar komt de BMW 8 Serie Coupé op de markt. Een afgeplakt en bijna gereed prototype kunnen we alvast laten zien op foto en video. 

BMW heeft de 8 Serie Coupé, die de 6 Serie Coupé gaat vervangen, bijna klaar. Het topmodel, dat behalve luxe ook zeer sportief belooft te worden, ondergaat momenteel de laatste testritten op het racecircuit van Aprilia, dichtbij Rome. Om optimale rijeigenschappen en dynamiek te bereiken wordt er volop geëxpirimenteerd met accelereren, remmen, slalommen en af en toe driften. 

Het is geen toeval dat BMW niet voor de weg maar voor het circuit heeft gekozen. De 8 Coupé is ontwikkeld samen met de performanceversie M8 én met de raceauto M8 GTE, zodat in de aanstaande coupé rijden en racen in de juiste verhouding beschikbaar zijn. De M8 ondergaat z'n laatste tests net als z'n vuurdoop op de Nürnburgring. De GTE-racewagen debuteert eind deze maand in de 24 Uur van Daytona en is later dit jaar op Le Mans te zien. De onthullingsdatum van de 8 Serie Coupé voor op de weg is nog onbekend.