McLaren Special Operations heeft in Las Vegas tien speciale 570S-modellen aan hun nieuwe eigenaars overhandigd. Deze unieke sportwagens zien eruit als 570S GT4-raceauto’s, maar zijn volledig straatlegaal.

De McLaren MSO X is een opvallende verschijning. Met zijn opvallende bestickering ziet hij eruit alsof hij de verkeerde afslag heeft genomen vanuit de pitstraat en per ongeluk op de openbare weg beland is. Het geeft één ding aan: McLaren Special Operations heeft geen half werk verricht.

Spoilers, splitters en een scoop

McLaren 570S MSO X

Met uitbundige spoilers en splitters lijkt de 570S MSO X al enorm op een racewagen, de grote scoop op het dak maakt het feestje compleet. Het zijn geen puur optische aanpassingen, elk van de uiterlijke verfraaiingen heeft ook echt een functie. Zo geeft de grote achterspoiler tot 100 kg extra neerwaartse druk.

McLaren Special Operations liet de motor verder ongemoeid. Om gebruik op de openbare weg gemakkelijker te maken heeft ook deze uitgesproken race-McLaren gewoon parkeersensoren, een achteruitrijcamera en airco aan boord.   

Mocht je een McLaren MSO X willen kopen? Dat is jammer, want alle tien exemplaren zijn reeds afgeleverd. Maar als je het heel lief vraagt en voldoende geld meeneemt... willen ze er vast nog wel een voor je maken.