Teaser Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes-Benz heeft de onthullingsdatum van de nieuwe A-Klasse bekendgemaakt: op vrijdagavond 2 februari, dat is nog maar een weekje weg. De première vindt in onze eigen hoofdstad plaats.

Autokopen.nl zal je natuurlijk uitgebreid informeren over de primeur. De nieuwe generatie A-Klasse wordt een belangrijk model voor Mercedes-Benz. Het is namelijk het eerste model van de nieuwe lichting compacte auto's. Voor de technische realisering van deze acht modellen heeft het merk een nieuw platform ontwikkeld. Dat maakt meerdere carrosserievarianten van elk model mogelijk. 

Mercedes-Benz herhaalt nog maar eens dat de nieuwe generatie compacte modellen volwassener en comfortabeler zullen worden. Ze worden bedeeld met meer 'moderne luxe' en een geheel nieuw interieur. Dit is eerder al toegelicht.

Op de afgelopen elektronicabeurs CES toonde het merk het MBUX-multimediasysteem, kort voor 'Mercedes-Benz User Experience'. Via een 'Widescreen Cockpit' kun je gebruikmaken van navigatie voorzien van 'augmented reality', van spraakbediening die natuurlijke taal herkent en van touchscreen-functies die kunnen leren dankzij kunstmatige intelligentie. Mercedes is er klaar voor.