Nog geen twee weken nadat Ram de nieuwe generatie 1500 heeft onthuld, stelt het merk de topuitvoering Laramie Longhorn Edition voor. 

Dat de Ram 1500 een capabele off-roader en werkpaard is behoeft geen toelichting meer. Wel de luxe waarmee de topuitvoering Laramie Longhorn Edition is bedeeld. Topman Mike Manley zegt: "Waar je ook kijkt, wat je ook aanraakt, in de Laramie Longhorn zitten meer vakmanschap details - waaronder houten oppervlakken en 100 procent nerflederen zetels - dan in elke andere pick-up in het segment."

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling was 'no compromise luxury' en het thema 'zuidwestelijk Amerika'. En daar staat 'ie dan, de grote pick-up in lichte lak met een bruine onderzijde. Inclusief design grapjes die knipogen naar de handgemaakte laarzen, riemgespen en zadels van de Texaanse cowboys.

De interieurkleuren vormen eveneens een mix van fraai bij elkaar gezochte tinten. Leder is te vinden op de stoelen, armsteunen en bovenop het instrumentenpaneel. De houten inlegdelen komen mooi uit tussen het satijnglanzende dashboard.

Tot de standaarduitrusting behoren onder meer ambientverlichting, een 4G wifi-hotspot, het Uconnect-infotainmentsysteem en stoelventilatie. Ook de chromen bumpers, adaptieve led-koplampen en trekhaken zitten bij aflevering op de truck. Je herkent de Laramie Longhorn Edition aan de unieke wielen en grille. 

Update: Foto's en video toegevoegd.