De prijslijst van de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse is gepubliceerd. Het merk biedt vooralsnog één motor aan, een 4.0 V8 benzine met 422 pk. De prijs bedraagt 176.905 euro.

De prijs van de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse is bekend. Het merk vraagt minimaal 176.905 euro voor het nieuwe model. Er is in eerste instantie één motorversie leverbaar, de G 500 met 4.0 V8 benzinemotor. Deze V8 heeft een vermogen van 422 pk en een koppel van 610 Nm, goed voor een 0-100 km/u sprintje in slechts 5,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 210 km/u. De V8 wordt standaard gekoppeld aan een negentraps automaat. Later volgen er meer motorversies, waaronder een diesel.

De standaarduitrusting van de nieuwe G-Klasse is omvangrijk. Zo is de auto altijd uitgerust met 18 inch lichtmetalen wielen, led-koplampen, airconditioning met drie klimaatzones, sfeerverlichting, lederen bekleding, verwarmde en elektrisch verstelbare stoelen, een multimediasysteem met 12,3 inch beeldscherm en diverse actieve en passieve veiligheidssystemen. Ook is elke G-Klasse klaar voor het terrein, dankzij standaard vierwielaandrijving, drie sperdifferentiëlen en een kruipversnelling.

Uiteraard is de uitrusting verder aan te kleden middels diverse pakketten. Het Advantage-pakket kost 4.513 euro, je krijgt dan intelligente koplampen, een digitaal instrumentarium en RVS-delen aan de buitenkant. Voor 9.499 euro bovenop de vanafprijs rust Mercedes-Benz de G-Klasse uit met het Premium-pakket. De extra’s ten opzichte van het Advantage-pakket zijn: een schuifdak, een 360 graden-camera en slimme rijhulpsystemen. Het Premium Plus-pakket is daarnaast ook nog uitgerust met luxe stoelen met actieve ondersteuning, een Burmester audiosysteem en een adaptief onderstel. De prijs bedraagt 16.898 euro.

De nieuwe G-Klasse komt in het voorjaar naar Nederland.