Hyundai heeft twee nieuwe schetsen vrijgegeven van de nieuwe generatie Santa Fe. De onthulling van het nieuwe model is in april.

Na de teaser vorige week krijgen we nu twee schetsen van de nieuwe Hyundai Santa Fe voorgeschoteld. De volledige onthulling van het nieuwe model vindt pas plaats op de autoshow van New York in april. De tekeningen geven een goede indruk van het model. De geknepen koplampen, de bekende Hyundai-grille en de oplopende raamlijn zijn de meest opvallende elementen van het nieuwe ontwerp.

Of de auto naar Nederland komt hangt af van de beschikbare motoren en de daaraan gekoppelde CO2-uitstoot, die in ons land de hoogte van de BPM-belasting bepaalt. Als de Nederlandse importeur de Sante Fe niet voor een concurrerende prijs kan aanbieden, dan gaat de SUV aan ons voorbij.

Net als het huidige model zal de nieuwe de beschikking krijgen over een 2.2 CRDi-dieselmotor. Als het even meezit, koppelt Hyundai die aan een nieuwe achttraps automaat. Ook gaat het merk mogelijk de 2.0 T-GDI turbobenzinemotor uit de i30 N aanbieden in de nieuwe Santa Fe.