Cupra-logo

Cupra mag op eigen benen staan. Het sportieve label van Seat wordt losgeweekt van het hoofdmerk en krijgt eigen modellen en een eigen logo.

Seat heeft zijn sportieve label Cupra ontwikkeld tot zelfstandig merk. Bij een zelfstandig merk hoort een logo en dat is zojuist gepresenteerd. Cupra heeft gekozen voor een koperkleurig beeldmerk op een donkerblauwe achtergrond. Het logo zal straks op de modellen van Cupra zijn te zien, in plaats van de bekende S van Seat.

Op de autosalon van Genève in maart presenteert Cupra zijn eerste model. Of dit een nieuwe auto is of een sportieve variant van een bestaande Seat is nog niet duidelijk. We denken dat laatste, meer specifiek de Cupra Ibiza. Dat Cupra net als voorheen gebruik blijft maken van Seat-modellen is aannemelijk, maar mogelijk komen er ook zelfstandige modellen.

In Nederland krijgt Cupra een aantal dealers, die verspreid over het land worden aangewezen. Deze Seat-dealers krijgen een aparte ruimte voor de verkoop van het merk Cupra. Op 22 februari wordt er meer gemaakt over de lancering van het merk.