Mazda CX-5 2012

De Mazda CX-5 is uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2018. Naast de populariteit onder autokopers is het stabiele dealernetwerk bepalend geweest in het toekennen van de prijs.

Deze week is de Mazda CX-5 onderscheiden met de Occasion van het Jaar 2018-award. Dat gebeurde tijdens het Driving Business Remarketing-evenement van vakblad Automobiel Management

De vakjury vindt de keuze voor Mazda's cross-over 'haast logisch', gezien de verkoopbaarheid van de CX-5. Daarnaast werd de keuze ook ingegeven door het feit dat 'het merk en haar vertegenwoordigende importeur in Nederland al sinds jaar en dag een stabiel dealernetwerk heeft.'

Andere criteria die meetelden zijn bijvoorbeeld het marktaandeel, de prijzen, het aantal stadagen voordat een model wordt verkocht, schades bij inruil en het aantal keren dat een model op internet wordt bekeken. Alles bezien kwam Mazda als populairste automerk uit de bus.

Op de tweede plek eindigt het model Toyota Aygo, nummer drie wordt bezet door de Dacia Logan. De Fiat Punto en Volkswagen Polo maken de top 5 compleet.