Mini vijfdeurs

Mini voert voor modeljaar 2019 enkele wijzigingen door op het hele assortiment. In het kort: schonere benzinemotoren, optionele automaat, het nieuwe Connectivity Package en automatische verlichting.

In de loop van deze maand voert Mini enkele wijzigingen door op de drie- en vijfdeurs Mini, Cabrio, Clubman en Countryman. Zo zijn de Countryman en Clubman voortaan standaard voorzien van automatische verlichting. Deze gaat aan als de zon ondergaat, de autorijder een tunnel of parkeergarage inrijdt of als de weersomstandigheden daarom vragen. 

De benzinemotoren van alle Mini-modellen worden vanaf de zomer voorzien van een deeltjesfilter; bij de dieseluitvoeringen was dat al zo. Tegelijkertijd krijgen de benzinekrachtbronnen een kleine update aan de TwinPower Turbo-technologie. Dit alles leidt tot minder brandstofverbruik en dito uitstoot. Afhankelijk van het model ligt het benzineverbruik nu tussen de 5,7 en 6,0 liter/100 km (gemeten volgens WLTP en teruggerekend naar het huidige NEDC-systeem). 

Wil je de meeste efficiëntie bereiken, dan kun je bij bestelling van de Mini Clubman en Countryman voortaan optioneel kiezen voor de 7-traps Steptronic-automaat met dubbele koppeling. Die is voorzien van een start/stop- en coasting-functie. Daarnaast kun je het eventueel aanwezige navigatiesysteem gebruiken om de keuze van verzet optimaal bij de route te laten passen. 

Alle nieuwtjes op een rij

  • benzine partikelfilter
  • optionele automaat
  • nieuw infotainmentpack
  • automatische verlichting

Mini introduceert tegelijkertijd een nieuw optiepack voor de Clubman, het Connectivity Package. De infotainment in dit pack bestaat uit Connected Navigation Plus inclusief 8,8 inch touchscreen, te bedienen met de Touch Controller-knop; Apple CarPlay-voorbereiding, Mini Connected XL & telefonie, draadloos opladen, een DAB-tuner en een Harman Kardon-audiosysteem met twaalf speakers en 8-kanaals digitale versterker.