De elektrische Audi e-tron wordt bijna volledig digitaal. Het dashboard telt maar liefst vijf beeldschermen ter vervanging van de ‘analoge’ tellers, knoppen en spiegels.

Audi presenteert de eerste foto’s van het interieur van de e-tron. De elektrisch aangedreven SUV wordt later dit jaar helemaal onthuld, maar we mogen nu alvast een kijkje binnenin nemen. Het dashboard van de e-tron telt vijf beeldschermen: twee in de middenconsole, een achter het stuur en twee ter vervanging van de buitenspiegels. En dan is er ook nog een head-up display.

De beeldschermen in de portieren zijn het meest interessant. Audi maakte eerder al bekend dat de e-tron de eerste productie-auto zonder buitenspiegels wordt. In plaats van de klassieke spiegels zijn er camera’s, waarvan de beelden op 7 inch aanraakschermen in de portieren worden weergegeven. De weergave wordt automatisch aangepast aan de situatie, maar je kunt ook zelf de camerastandpunten veranderen door het display aan te raken.

Audi e-tron

In de middenconsole zijn twee beeldschermen te vinden. De bovenste is 10,1 inch groot en dient voor het weergeven van de navigatiekaarten en multimediafuncties. Het onderste exemplaar meet 8,6 inch en geeft de klimaat- en comfortfuncties weer. Achter het stuur is nóg een beeldscherm aangebracht, ter vervanging van de tellers. Een head-up-display, waarmee informatie op de voorruit wordt geprojecteerd, is aanvullend.

Audi belooft veel ruimte voor alle passagiers in de bijna 5 meter lange e-tron. Bijzonder is het ontbreken van een middentunnel achterin, waardoor ook de persoon in het midden veel voetenruimte heeft.