Zelf de kleur van je auto samenstellen, het kan met Opel Insignia Exclusive. Je hoeft alleen maar een voorbeeld aan te leveren en verfexperts bij Opel maken er een autolak van.

Voor zijn topmodel Insignia gaat Opel net een stapje verder. Eerder deze week kondigde het merk al aan dat de Insignia de eerste Opel is die het nieuwe infotainmentsysteem van het merk krijgt en nu is er Insignia Exclusive. Daarmee kunnen klanten zelf de kleur van de auto samenstellen.

Het standaardassortiment van het Exclusive-programma omvat vijftien bijzondere kleuren, die een meerprijs hebben van 2.500 euro. Voor 1.499 euro extra kun je ook je eigen kleur samen laten stellen. Daarvoor hoef je alleen maar een foto aan te leveren van de kleur die je wilt hebben en dan gaan de technici van Opel aan de slag om daarvan een autolak te maken. Je moet dan nog wel bepalen wat voor soort lak je wil: parelmoer, metallic, effen of met een extra blanke laklaag, voor meer diepte in de kleur. Op basis van de aangeleverde foto krijg je eerst een kleurstaaltje, zodat je kunt kijken of het resultaat naar wens is.

Het Exclusive-programma omvat verder diverse lichtmetalen wielen in de maten 18 en 20 inch, de mogelijkheid om de chromen delen te vervangen door hoogglans zwarte elementen, unieke ledersoorten- en kleuren en diverse extra afwerkingsmogelijkheden voor het dashboard.